Over Simon

Simon Feenstra werd geboren in Burgum, een klein dorpje in Friesland. Bij de lokale playbackshows vergat de kleine Simon altijd te playbacken en zong hij uit volle borst live mee.

Hij studeerde af aan het conservatorium met een 9,5 met onderscheiding. Daarna voerde zijn carrière hem langs verschillende podia in de jazz-, pop-, en theaterscene. En altijd heeft Simon eigen liedjes geschreven. De singles “Starting All Over Again” en Now I See” van het album “Speak Out” werden in 2013 uitgebracht.

De stijl van de muziek van Simon Feenstra is te omschrijven als soul met bigband grandeur. Met roots in de jaren ’70 van Marvin Gaye en de sound van Michael Bublé maakt Simon een eigentijdse combinatie. En dan met een stem die doet denken aan Stevie Wonder. Het is een stem die wat te zeggen heeft. Niet alleen in zijn keuze om geheel live te gaan met zijn eerste release, ook in zijn positieve teksten over leven, liefde en vriendschap. Zo heeft de COC de song ‘Speak Out!’ omarmd als hun strijdlied tegen homohaat. Het album Speak Out! heeft 6 weken in de album top 40 gestaan.

 

Simon's evenementen

Recensies

FD
“Fries met grote stem en veel gevoel.”
NCRV
Ongekend talent
“Briljante soul-, jazz-, popzanger neemt met 32 medemuzikanten one-takes (live) op.”
3FM
De Mega Top 50
“Zeggen is één, het ook nog eens doen, een tweede. Maar Feenstra zette door en op 13 februari 2013 nam hij in de Wisseloord Studio’s in Hilversum het album ‘Speak Out!’ op, in één take, met een 33- koppig orkest en The New Gospel Sensation én met publiek. Nog niet eerder in Nederland vertoond.”